P. Moonen (ING IM): “België heeft geluk dat er momenteel paar bliksemafleiders zijn”

We hebben het wereldrecord ‘onderhandelen over een regering’ te pakken, maar tot dusver heeft die prestatie de financiële markten Siberisch koud gelaten. Vraag is echter of dat zo ook gaat blijven. Er zijn inderdaad een paar moeilijke weken op komst, die nog voor heel wat spanning garant kunnen staan. Morgen starten in Brussel in ieder geval de gesprekken over een Europees reddingsmechanisme. Alles wijst er op dat die gesprekken geen pasklare oplossing gaan opleveren? Kan ons land ook opnieuw in de gevarenzone belanden?

Patrick Moonen (ING IM): “België heeft geluk dat er momenteel een paar bliksemafleiders zijn, in de vorm van het oplaaien van de spanning in het Midden-Oosten en de toegenomen inflatiedruk.”

Bovendien zit de economie mee, wat de pijn in niet ongevoelige mate verzacht. Moonen: “Het Europese schuldenprobleem is zodoende opnieuw naar de achtergrond verdwenen, maar daar kan vrij snel verandering in komen. Op het einde van deze maand moeten er beslissingen worden genomen met betrekking tot het Europees Stabiliteitsfonds en dan zouden de spanningen weer eens snel kunnen oplopen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content