Overnameprooi UNIT4 krijgt opinie kopen

ABN Amro gaat het aandeel UNIT4 opnieuw volgen. Het krijgt de opinie kopen en een koersdoel van EUR 40. UNIT4 maakte bekend dat het is benaderd door een aantal private equityfirma’s die een bod willen uitbrengen op het softwarebedrijf.

Het zou gaan om EUR 35 per aandeel. Financieel bestuurder Edwin van Leeuwen wilde de namen van de private-equitypartijen niet noemen.

ABN Amro waardeert het aandeel op EUR 33. Als men echter uitgaat van een bescheiden overnamepremie van 20% zou de overnameprijs uitkomen op EUR 40 per aandeel.

Daarom gaat de bank het aandeel weer volgen met de opinie kopen. Een indicatief bod van EUR 35 per aandeel geldt als vertrekpunt voor de gesprekken met de private equityfirma’s.

Die bevinden zich in een zeer vroege fase. Het is onduidelijk of het tot een bod komt. ABN Amro denkt dat UNIT4 vanuit strategische overwegingen ook een interessante overnameprooi kan zijn voor een concurrent. Het bedrijf kent een zeer sterk momentum en indrukwekkende groei voor de SaaS/Cloud activiteiten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content