Overname van Dexia Bank België door de Belgische overheid

Dit was de kernboodschap van persmededeling die Dexia vanmorgen verspreidde:

De Belgische overheid heeft gelet op de risico’s die voor Dexia Bank België zijn ontstaan als gevolg van de situatie in de groep Dexia, en gelet op het systemisch karakter van Dexia Bank België voor het Belgisch financieel systeem, besloten om de participatie van Dexia in Dexia Bank België over te nemen.

De raad van bestuur van Dexia NV heeft het aanbod van de Belgische overheid geanalyseerd, dat met name de verwerving van het volledige belang van Dexia NV in Dexia Bank België en zijn dochterondernemingen – met uitzondering van Dexia Asset Management – voor de som van 4 miljard € omvat en een systeem van winstdeling bij een eventuele voortverkoop binnen een termijn van vijf jaar.

De raad van bestuur heeft dit aanbod geanalyseerd en er werd ook advies ingewonnen bij onafhankelijke experts. Vanuit zijn bekommernis om het maatschappelijk belang van de groep maar ook van dat van haar dochterondernemingen, heeft de raad zijn goedkeuring gehecht aan de overname van Dexia Bank België door de Belgisch overheid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content