Overaanbod aan goud zal prijs laag houden

De inflatoire signalen die iedereen had verwacht als gevolg van de injectie op grote schaal van liquiditeiten in het financieel systeem hebben tot dusver niet de gevreesde gevolgen gehad. In tegendeel zelfs, de deflatoire druk is toegenomen.

Ondanks de forse stijging van de voedselprijzen moet op korte termijn geen inflatiegolf worden verwacht. Hierbij moet ook rekening worden gehouden met het gegeven dat dat belangrijke grondstoffen als ijzererts en steenkoop op dieptepunten sinds maanden noteren. Ook koper is dit jaar met zowat 15% in prijs gedaald.

Goudprijs kan onder druk blijven staan

Dominic Schnider, Head Commodity Research bij UBS Wealth Management, gelooft dat het uitblijven van inflatiedruk de goudprijs laag gaat houden. Hij gelooft niet wat commodity bulls zoals Jim Rogers vertellen, namelijk dat quantative easing de prijzen voor ‘hard assets’s zal opdrijven.

Volgens Schnider zal overaanbod de goudprijs laag houden. Het goud heeft sinds het bereiken van de nieuwe historische piek op 1921 dollar in september van vorig jaar alle kracht verloren. Schnider ziet in deze situatie in de komende maanden geen verandering komen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content