Organische groei Arseus verloopt sneller dan totale groei

In het derde kwartaal van 2012 is de geconsolideerde omzet van Arseus met 4,5% (5,1% tegen constante wisselkoersen) gestegen naar € 121,9 miljoen.

De organische groei bedroeg 5,4% (6,0%). In de eerste negen maanden van 2012 is de geconsolideerde omzet met 11,7% (11,8%) gestegen naar € 390,2 miljoen. De organische groei bedroeg 5,1% (5,2%).

Ger van Jeveren, CEO van Arseus, gaf volgende toelichting op de cijfers: “Arseus heeft in het derde kwartaal van 2012 wederom een solide resultaat neergezet met een organische groei van 5,4%. Dat illustreert het succes van het jarenlang consequent volgen van onze innovatiestrategie. De focus op eigen merken en de ontwikkeling van innovatieve concepten en oplossingen met substantiële toegevoegde waarde heeft ervoor gezorgd dat Arseus weinig tot geen last heeft gehad van de voortdurend veranderende economische omstandigheden. Wij zien de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet en bevestigen onze eerder uitgesproken verwachtingen voor geheel 2012. Voor geheel 2012 verwachten wij een gezonde organische groei en een rentabiliteit die naar verwachting wederom sneller zal groeien dan de omzetgroei.”

Vooruitzichten

Naar de huidige inzichten en uitgaande van de bestaande portfolio van Arseus, verwacht de directie voor geheel 2012 een gezonde organische groei en een rentabiliteit die naar verwachting wederom sneller zal groeien dan de omzetgroei.

KBC Securities heeft nog steeds een advies opbouwen

Bij KBC Securities merkte Jan De Kerpel op dat de organische groei bij Arseus sneller verliep bij de totale groei. KBC Securities handhaaft voor het aandeel een advies opbouwen, maar verhoogt het koersdoel voor het aandeel naar 16 euro komende van 15 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content