Opwaarts potentieel goudprijs lijkt beperkt

De vrees dat de economie in de Verenigde Staten dit jaar haar momentum zal verliezen, kan de Amerikaanse Centrale Bank haar toe brengen om haar monetaire politiek in de komende maanden verder te versoepelen. Er kan met andere woorden een vierde ronde van quantative easing komen.

Robin Bhar, Director, Head of Metals Research bij Societe Generale, is van mening dat dit gegeven op middellange termijn de goudprijs opnieuw kan doen stijgen. De goudprijs heeft zich weliswaar hersteld van het dieptepunt op 1520 dollar per troy ounce dat op 29 december van vorig jaar werd opgetekend, maar de rally lijkt recent opnieuw aan kracht te hebben verloren.

Correcties bieden koopkansen

Volgens Bhar bieden correcties in de goudprijs nieuwe koopkansen, want hij verwacht dat de Amerikaanse economie in negatieve zin zal verrassen, dit ondanks het feit dat de Amerikaanse centrale bank een derde ronde van quantative easing heeft aangekondigd.

Anderzijds lijkt het opwaarts potentieel voor het goud niet overdreven groot. Bhar rekent er namelijk op dat de aankopen door de centrale banken, die in 2011 een belangrijke ondersteunende factor gaat worden, niet meer hetzelfde niveau gaan bereiken als vorig jaar. Recente cijfers over de aankopen door de centrale banken zijn nog niet bekendgemaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content