Option ondervindt nog steeds hinder van Chinese concurrentie

Option heeft vandaag haar resultaten bekendgemaakt van het tweede halfjaar en het volledige jaar, eindigend op 31 december 2010. Gedurende de tweede jaarhelft van 2010 bleef het bedrijf in Europa lijden onder de verkoopspraktijken van Chinese concurrenten, startte het bedrijf het jaarbericht.

Het bedrijf startte een proces op om M4S, Option’s eigen 4G RF halfgeleider filiaal, te verkopen. Dit process werd succesvol afgerond met de verkoop van het filiaal aan Huawei Technologies voor 8 miljoen EURO.

Daarnaast ging Huawei akkoord om een licentie te nemen op Option’s uCAN® Connection Manager software, waarvoor in het eerst licentiejaar een bedrag van 27 miljoen EURO werd betaald.

De overeenkomst voorzag ook in een potentiële verlenging van de licentie voor een bedrag ten belope van maximaal 33 miljoen EURO over de volgende 18 maanden, en dit gebaseerd op onderling overeengekomen en contractueel bepaalde mijlpalen.

Hiervan werd reeds 11 miljoen EURO betaald in 2011.

In de geest van deze samenwerking heeft het bedrijf haar anti-dumping en anti-subsidie klachten voor de import van draadloze wireless wide area networking modems uit China teruggetrokken, de Belgische regering gevraagd om de vraag naar vrijwaringsmaatregelen in te trekken en de Europese Commissie gevraagd om de drie onderzoeken te sluiten.

Het bedrijf sloot een commerciële overeenkomst met InterDigital voor het leveren van software en ontwikkelingsdiensten in verband met Option’s uCAN Connect software platform en dit voor een bedrag van minimaal van 1,5 miljoen dollar.

Het bedrijf zette eerder een industriële transformatie in, weg van de sterk gestandaardiseerde segmenten van de markt, die nog steeds bezig is. Het bedrijf blijft een goede verkoopspijplijn hebben en heeft interessante opportuniteiten geïdentificeerd in haar strategische pijlers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content