Option heeft niet veel opties meer ter beschikking

Option maakte eerder deze week bekend dat de Raad van Bestuur verschillende opties bestudeert om het werkkapitaal te verhogen via een cashinjectie van minimaal 5 miljoen EUR voor het jaareinde, om zo het vooruitzicht van het herwinnen van winstgevendheid en duurzame groei op korte termijn veilig te stellen.

De onderneming blijft geconfronteerd met de risico’s en onzekerheden zoals beschreven in het tussentijds financieel verslag van de Raad van Bestuur voor de eerste zes maanden van 2012.

Sindsdien is de cashpositie van het bedrijf verder beïnvloed door het opbouwen van stock en de langere verkoopcycli voor de nieuwe producten.

Option blijft werk maken van de vermindering van de kostenbasis door een verdere stroomlijning van zijn activiteiten en het focussen van de verkoop- en marketinginspanningen in een zeer dynamische marktomgeving.

Option heeft sinds begin 2012 zijn business getransformeerd in de richting van end-to-end oplossingen voor zowel de professionele markt als voor particulieren, weg van de gestandaardiseerde producten voor mobiele operatoren.

Option zal ook een e-commerce shop openen tegen eind oktober, op tijd voor de traditionele koopperiode aan het einde van het jaar.

Verkoopadvies blijft gehandhaafd

Volgens Guy Sips van KBC Securities is die 5 miljoen euro nog maar een eerste stap en zijn meer ingrijpende maatregelen noodzakelijk.

Het geld zal voor verschillende doeleinden worden gebruikt, onder andere ook om voldoende voorraden aan te houden. Sips heeft nog steeds een verkoopadvies voor het aandeel en verlaagt het advies tot verkopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content