Optimisme bij Chinese bedrijven en distributeurs verdwijnt als sneeuw voor de zon

Het sentiment op de Aziatische beurzen is vanmorgen verdeeld, met zowel winnaars als verliezers. Per saldo is van grote bewegingen echter geen sprake. Onderliggend groeit de onrust over de manier waarop de Europese politici de schuldencrisis aanpakken.

George Boubaras van UBS verwacht dat de Aziatische beurskoersen in de komende maanden gaan stabiliseren of zelfs corrigeren.

Volgens een rondvraag gedaan door CBB International is het vertrouwen bij zowel de Chinese fabrieken als de Chinese distributiebedrijven in de afgelopen drie maanden duidelijk verzwakt.

Niet alleen de Aziatische beurzen lijken wat over het hoogtepunt heen te zijn, hetzelfde stellen we vast bij sommige Europese beurzen zoals de Europese.

Technisch beeld AEX lijkt te verzwakken

De AEX is donderdag volgens volgens ABN Amro nipt door de onderkant van het in juni gestarte stijgende trendkanaal gezakt. Negatieve divergentie (lagere toppen RSI en hogere toppen AEX) begint langzaam uit te werken.

Bevestiging voor een minder positieve visie treedt op bij een verdere terugval en slotstand onder horizontale steun 332,88.

In dat geval is een correctieve fase onderweg richting 326,86 en mogelijk lager. Boven 340,21 oogt het beeld aanzienlijk sterker en kan de uptrend voortgezet worden richting 347.

Zolang de index op basis van een slotkoers binnen de bandbreedte 322,88 – 340,21 noteert heeft de index nog geen richting gekozen.

De AEX hobbelt wat op en neer tussen steun 326,86 en weerstand 340,22. Een uitbraak en weekslot buiten deze bandbreedte moet volgens volgens ABN Amro meer technische informatie verschaffen over het verdere koersverloop.

Gezien de beperkte speelruimte is het advies om op een uitbraak te wachten. Zolang het stijgende trendkanaal standhoudt, mag een gematigd positieve visie gehandhaafd worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content