Herstelkansen met Alibaba

© Getty Images

De e-commerce zal als eerste profiteren van de stijgende koopkracht van de Chinezen. We gaan à la hausse op Alibaba.

Worden de komende jaren beter? Wij denken het wel. China heeft de grenzen weer opengezet en Chinezen hebben weer de mogelijkheid meer te kopen dan het noodzakelijke voedsel en textiel. De e-commerce zal als eerste profiteren van de stijgende koopkracht. Alibaba diversifieert verstandig geografisch, maar ook sectorieel. Net als de Amerikaanse concurrent Amazon heeft het de erg rendabele markt van de cloudcomputing betreden. We zien het potentieel en gaan à la hausse met een geschreven putoptie en, voor de liefhebbers, met een gekochte call.

Geschreven put

Schrijf de put Alibaba oktober ’23 met uitoefenprijs 90,00 dollar @ 14,20 dollar

De uitoefenprijs van dit contract ligt net op de weerstand. De koers moet die barrière doorbreken om de volledige premie van 14,20 dollar binnen te halen. We veronderstellen dat dat geen probleem zal vormen. In een sterke beurs moet zelfs een ritje richting de volgende weerstand op 123 dollar mogelijk zijn. We zouden dus ook in die buurt positie kunnen nemen met bijvoorbeeld de put oktober 120 dollar of zelfs 125 dollar. Die leveren respectievelijk 37,5 en 42,75 dollar aan premie op.

Gekochte call

Koop call Alibaba november ’23 met uitoefenprijs 120,00 dollar @ 3,72 dollar

Dit contract is geschikt voor beleggers die liever geen geschreven posities innemen en toch, zonder de aandelen te bezitten, willen meegenieten van stijgende koersen. De aandelenkoers van Alibaba zal de weerstand op 123 dollar moeten overwinnen vooraleer dit contract winstgevend wordt. Als dat gebeurt, kan het zonder noemenswaardige hindernissen naar 168 dollar gaan. In dat geval zal de intrinsieke waarde 48 dollar bedragen. De aandelenkoers zou dus verdubbelen van 84 tot 168 dollar. Maar de optiepremie zou dan met 1.190 procent stijgen. Dat is een mooi voorbeeld van het hefboomeffect van opties.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content