Opnieuw veel bedrijfsresultaten op komst, AB-InBev en BNP Paribas blikvangers

Afgelopen week is een belangrijke week geworden wat bedrijfsresultaten betreft, met uiteraard de cijfers van Apple als absolute blikvanger. In de Verenigde Staten is de stroom cijfers langzamerhand over het hoogtepunt heen.

Er komen deze week weliswaar nog heel wat bekende bedrijven rapporteren, maar de meeste echter zwaargewichten zijn inmiddels toch al de revue gepasseerd.

Overigens is maandag traditioneel een rustige dag op Wall Street, ook vandaag staat er niet zo veel op de agenda. Met American Financial, Quaker Chemical, Watson Pharmaceutials en Cognex krijgen we vooral een aantal namen uit de tweede linie.

Wel bijzonder blijft het in China, waar tientallen bedrijven verslag kwamen uitbrengen over de gang van zaken in het voorbije kwartaal. Daar waren bekende en minder bekende namen onder, maar de algemene trend is toch dat de kwaliteit van de Chinese bedrijfsresultaten enigszins te wensen overlaat.

Het zal nog moeten blijken of dit fenomeen van tijdelijke aard zal blijken te zijn. Overigens rapporteren er vandaag ook heel wat bedrijven uit Taiwan.

In Europa wordt het eens te meer een drukke week, hoewel de start eerder rustig zal verlopen. Vandaag hebben we echter wel meteen al een knaller, want AB-InBev komt met cijfers. Morgen is in veel landen een feestdag, alleen Reckitt Benckiser komt met cijfers.

Deze week komen verder onder andere Telenet, Delhaize en Belgacom met cijfers. Met name donderdag wordt wat cijfers betreft een topdag. Vrijdag is dan weer belangrijk omdat BNP Paribas met de resultaten komt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content