Opnieuw sterk kwartaal voor Wells Fargo

Wells Fargo heeft een goed tweede kwartaal achter de rug. De Amerikaanse bank rapporteerde een nettowinst van USD 5,5 miljard (USD 0,98 per aandeel). De resultaten waren in lijn met de verwachtingen en ABN Amro gaat er niet van uit niet dat men de fair value aanzienlijk zal aanpassen.

Het is bemoedigend om te zien dat Wells Fargo er in is geslaagd om meer leningen te verstrekken over de hele linie. Met name aan consumenten, waar de bank hypotheken, auto- en creditcardleningen heeft verstrekt.

ABN Amro denkt dat de divisie consumentenschulden hoogstwaarschijnlijk niet veel groei zal ervaren op de middellange termijn. De prestaties van Wells Fargo zijn dan ook een indicatie dat de bank haar balans nog steeds kan uitbreiden in een dergelijke omgeving.

De veranderingen van de rente hebben weinig invloed gehad op het tweede kwartaal, al lijkt het haast zeker dat het effect van de stijgende rente in de tweede helft van dit jaar wel merkbaar zal zijn.

Wells Fargo gaf USD 112 miljard uit aan hypotheken, dat is iets minder dan de USD 131 miljard in dezelfde periode een jaar eerder.

De inkomsten bij de herfinanciering van hypotheken waren met 56% dit kwartaal goed voor een kleiner gedeelte van de totale omzet in vergelijking met vorig jaar (60%).

Ondanks het feit dat Wells Fargo een grote speler is op de hypothekenmarkt, was de hypothekentak maar goed voor een kwart van de inkomsten in het tweede kwartaal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content