Opnieuw gemengd beeld op Aziatische beurzen

De Aziatische beurzen noteren opnieuw verdeeld, zonder dat er per saldo een duidelijke richting zichtbaar is. Met name de beurs van Tokio raakt niet uit de startblokken, de Nikkei probeert nog altijd stand te houden in de buurt van de nullijn. Anderzijds kunnen de andere belangrijkste indices lichte winsten vasthouden.

Het sentiment wordt momenteel hoofdzakelijk bepaald door de bedrijfsresultaten. Algemeen leeft de vrees dat de economische groeivertraging niet zonder gevolgen zal blijven voor de bedrijfsresultaten.

In de Verenigde Staten stelden gisteren opnieuw enkele bedrijven teleur en de verwachting is dat deze trend zich ook in Azië zal aftekenen. Er kunnen dus nog meer tegenvallers op komst zijn.

Scenario van crisis in groeimarkten eerder onwaarschijnlijk

In de snelveranderende wereld van vandaag lijken de groeimarkten volgens Edmond de Rothschild Asset Management vrij ongedeerd uit de crisis te zijn gekomen.

Toch worden deze jonge markten nog steeds geconfronteerd met talrijke uitdagingen. In welke mate worden zij beïnvloed door de Europese crisis? En hoe ziet hun nabije toekomst eruit?

Thomas Gerhardt, Head of Emerging Market Equities, en Ludovic Vauthier, Fund Manager Emerging Markets bij Edmond de Rothschild Asset Management geven hun visie op de huidige en toekomstige situatie van de opkomende markten.

Het uitbreken van een crisis in deze groeimarkten lijkt hen eerder onwaarschijnlijk te zijn, maar een vertraagde groei behoort volgens hen wel tot de mogelijkheden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content