Opnieuw enkele opvallende bewegers op de Europese beurzen

Op basis van de futures zal er vandaag opnieuw niet veel te beleven zijn op de Europese beurzen. De belangrijkste indices blijven dicht in de buurt van het slotniveau van gisteren. De Chinese BBP-cijfers zijn inmiddels verteerd, het is nu uitkijken naar de publicatie van de kwartaalcijfers van de eerste Amerikaanse banken. Vanmiddag rapporteren alvast Wells Fargo en JP MorganChase.

Koersval Nokia zet zich verder

Gisteren waren er opnieuw enkele opvallende bewegers op de Europese beurzen. In Frankfurt steeg de koers van Gerresheimer AG (GXI) met 10%. Deze producent van glazen en plastieken producten verhoogde de prognoses voor het volledige boekjaar.

Infineon Technologies AG (IFX) liet een stijging met bijna 6% optekenen, dit in reactie op een adviesverhoging door Deutsche Bank. Deze verhoogde het advies van houden naar kopen, met als argumentatie dat het aandeel na de recente koersdaling opnieuw interessant is geworden.

Nike zette zijn duikvlucht verder, de koers werd gisteren opnieuw meer dan 7% lichter. Woensdag dook de koers met 14% in het rood in reactie op tegenvallende prognoses. Societe Generale SA verlaagde het advise voor Nike van kopen naar houden, Morgan Stanley verlaagde het koersdoel met 32% tot nog 2,60% euro.

Op de beurs van Lissabon ging de koers van Banco Espirito Santo met 11% onderuit nadat het bedrijf een kapitaalverhoging aankondigde om de ratio’s te verbeteren. Een ander deel van de opbrengst van de emissie zal worden gebruikt om de partner in de verzekeringsdochter uit te kopen.

Royal Dutch Shell Plc (RDSA) kon het verlies uiteindelijk beperken tot iets meer dan 1%, nadat de koers in de loop van de woensdagsessie ruim 5% lager had gestaan. Shell werd het slachtoffer van allerlei geruchten over een lek in een oliebron in de Golf van Mexico.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content