Opnieuw drukke week wat bedrijfsresultaten betreft

Aan beide kanten van de Atlantische Oceaan wacht deze week opnieuw een zeer drukke week wat bedrijfsresultaten betreft. Vandaag zijn er op de eerste plaats de resultaten van KBC Ancora en UCB, later deze week komen nog heel wat Europese bedrijven verslag uitbrengen over de gang van zaken tijdens het derde kwartaal.

In de Verenigde Staten beleven we deze week nog een laatste drukke week, waarna het volgende week alleszins toch wat de grote namen wat kalmer zal worden.

Vandaag staan onder andere de cijfers van Anadarko op de agenda, waarbij moet worden opgemerkt dat maandag wat bedrijfsresultaten betreft traditioneel een relatief rustige dag is.

Tijdelijk wat tegenwind voor aandelenmarkten

De aandelenmarkten moesten de afgelopen week een stapje terug doen. Er was volgens ABN Amro op diverse fronten sprake van wat tegenwind.

Belangrijkste element, dat momenteel de aandelenmarkten stuurt, is het cijferseizoen. Hier vielen de afgelopen dagen tegenvallers te melden bij diverse bedrijven in verschillende sectoren. Zo konden onder andere de cijfers van Microsoft en McDonald’s de markt niet bekoren.

Maar de cijfers over het afgelopen kwartaal zijn geschiedenis. Belangrijker is wat het management verwacht voor de toekomst. Ook hier waren echter tegenvallers te melden. Zo stelden de prognoses van bijvoorbeeld DuPont en 3M teleur.

Positief nieuws was er ook. Syngenta kwam met een sterke update en onder meer Aalberts handhaafde zijn positieve verwachtingen voor het hele jaar. Index-zwaargewicht Unilever wist de verwachtingen voor het derde kwartaal zelfs duidelijk te verslaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content