Opletten voor werkloosheidscijfers VS, Belgacom en BNP Paribas in focus

In de Verenigde Staten wordt de cijferstroom tijdelijk naar de achtergrond verdrongen, want vanmiddag worden in de Verenigde Staten de werkloosheidscijfers voor de maand april gepubliceerd. Zoals steeds zal daarbij op de eerste plaats de jobcreatie in de gaten worden gehouden.

De consensusverwachting bij de analisten ligt op een toename van het aantal nieuwe banen met 165.000, op een gelijkgebleven werkloosheidsgraad. Sommige analisten vrezen echter dat april op het vlak van jobcreatie een tegenvaller gaat worden, met slechts 125.000 nieuwe banen.

Vrijdag is traditioneel een rustige dag wat bedrijfsresultaten betreft en ditmaal is dat niet anders. Bovendien moet er rekening mee worden gehouden dat we ons aan het einde van het resultatenseizoen bevinden. Veel actie hoeven we dus niet te verwachten.

Toch relatief drukke dag in Europa

Onze agenda vermeldt onder andere de cijfers van Aon, maar op veel andere bekende namen hoeven we niet te rekenen. Dat is in Europa wel anders, want daar komt op de eerste plaats BNP Paribas rapporteren. Ook de cijfers van Lafarge, Wacker Chemie, Legrand, Air France KLM, Linde, Swiss Re en Alstom zijn het vermelden waard.

In eigen land worden de cijfers van Belgacom gepubliceerd. Mobistar maakte eerder tegenvallende cijfers bekend, terwijl die van Telenet wel meevielen. De vraag is dus nu wat Belgacom er tijdens het eerste kwartaal van heeft gebakken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content