Opletten voor trendommekeer op Wall Street

Op de daggrafiek van de S&P 500 zien we volgens Geert van Herck van Leleux hoe de index de afgelopen week steun vond op zijn 200-daagsgemiddelde van 1.385,43 punten.

Vanaf dat niveau werd opnieuw aangeknoopt met de stijgende trend. Het is van zeer groot belang dat de index boven dit niveau blijft!

Zo niet wordt het koerspatroon van midden november (hogere bodems) tenietgedaan en dit kan zware gevolgen hebben voor de index.

En vermits Wall Street toonaangevend is voor de rest van de wereld zal een eventuele trendommekeer in de VSA volgens Geert van Herck gevolgd worden door de rest van de wereld.

Zolang het niveau van de 1.385,43 punten standhoudt, sluit hij niet uit dat de S&P een poging zal wagen om de historische records boven 1.500 punten aan te vallen.

Voor de STOXX Europe 600 is 271,11 punten van belang: zolang de index hierboven blijft, is de stijgende trend niet in gevaar.

Van Herck heeft het koersdoel voor de STOXX Europe 600 licht verhoogd. Het bedraagt nu 292 punten wat overeenkomt met de koerstoppen van 2008 en 2011.

Hij sluit zelfs een korte stijging boven 300 punten niet uit. Maar dit kan enkel maar gebeuren als de stemming op Wall Street opperbest blijft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content