Ook KBC kan hinder ondervinden van Nederlandse besparingsmaatregelen

In maar Benelux Buzzer onderzoeken de analisten van ING de mogelijke gevolgen van de bijkomende besparingsmaatregelen die de Nederlandse regering heeft aangekondigd. Een aantal sectoren dreigen hard te worden geraakt, waaronder banken, bouw en distributie.

Het analistenteam van ING selecteerde een aantal bedrijven die in de vuurlinie dreigen te komen te staan. Dat zijn onder andere Ahold, Ballast Nedam, BAM, BeterBed, BinckBank, Delta Lloyd, Heijmans, KasBank, KBC, MacIntosh, Sligro, SNS, USG People en Van Lanschot.

Negatieve invloed op consumentenuitgaven

De meeste voorgestelde maatregelen gaan een negatieve invloed hebben op de consumentenuitgaven, inclusief een hogere BTW. Die BTW zou worden opgetrokken van 19 tot 21%. Bovendien zouden er veranderingen worden aangebracht aan de aftrek van hypotheekleningen.

De bankentaks zou worden verdubbeld, wat uiteraard een negatieve invloed zou hebben op de resultaten van de financiële instellingen. Die invloed verschilt van geval tot geval, maar in het algemeen zou er sprake zijn van een negatief effect op de koers van een aantal aandelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content