Ook Italiaanse rente stijgt richting 6%, Bekaert zet er stevig de pas in

Het sentiment op de Europese beurzen is voorzichtig positief, met relatief beperkte winsten voor de belangrijkste indices. Zowel de Euro Stoxx 50 als de BEL 20 boeken winsten van ongeveer een half procent. Op de Amsterdamse beurs boekt USG People flinke vooruitgang, de resultaten van deze uitzendgroep vielen beter dan verwacht mee.

Ook de resultaten van BASF en Sanofi vielen per saldo wel mee. Op de Brusselse beurs wordt de koers van Mobistar door de beleggers opnieuw lager gezet. In schril contract daarmee staat Bekaert, dat ditmaal een sterke prestatie weet neer te zetten. Ook de financials doen het opnieuw beter.

Italië veilde vandaag staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar en moest daar een rente van 5,84% op betalen. Dat is het hoogste niveau sinds januari. Het ziet er naar uit dat de Spaanse problemen ook Italië mee op sleeptouw gaan nemen.

2012 is sterk gestart voor Quest for Growth

Het jaar 2012 startte sterk voor Quest for Growth met een stijging van de netto inventariswaarde tot 8,44 € per aandeel op 31 maart 2012, ten opzichte van € 7,90 per aandeel op 31 december 2011. De netto winst in het eerste kwartaal bedroeg € 6,2 miljoen (€ 0,54 per aandeel), terwijl in het eerste kwartaal van 2011 een winst van € 0,9 miljoen (€ 0,07 per aandeel) werd behaald.

De kwartaalwinst is volledig afkomstig uit de portefeuille genoteerde aandelen. Daarmee wordt een belangrijk stuk van het verlies in de genoteerde aandelenportefeuille gedurende 2011 goedgemaakt. Niet minder dan zes aandelen in de portefeuille stegen met meer dan 25%: Leguide.com, Arcadis, Umicore, Init, LEM en Melexis.

Mobotix werd volledig verkocht met een winst van ongeveer 40% op minder dan één jaar. Stratec Biomedical, een Duitse producent van systemen voor diagnostica, was de enige nieuwkomer in de portefeuille. In de niet genoteerde portefeuille was er vooral activiteit via de fondsen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content