Ook ING behoudt neutraal advies voor Deceuninck

De Europese beurzen zijn vandaag afwachtend gesloten, zonder dat er per saldo een duidelijke richting zichtbaar was. De Euro Stoxx 50 sloot per saldo iets hoger, de BEL 20 iets lager. Binnen de index waren er geen grote verschuivingen.

Ook ING behoudt een neutraal advies voor Deceuninck, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 2,40 euro. Op de continumarkt kreeg Agfa een flink pak slaag.

Tom Debusschere, Deceuninck CEO, gaf volgende commentaar op de vanmorgen gegeven trading update:

“In alle markten stegen de volumes meer dan 10% met uitzondering van Frankrijk en een aantal landen in de Balkan. Bij gelijkblijvende wisselkoersen steeg de omzet in de VS met 4%, ondanks een strenge winter. Deze stijging bevestigt een onderliggend sterke vraag. We blijven verder groeien in Turkije & Emerging Markets. Bij een onveranderde wisselkoers steeg de omzet met 15% dankzij een zachte winter en nieuwe Klanten. De lage kostenbasis en de beschikbaarheid van hoogopgeleid personeel zorgen ervoor dat onze Turkse divisie de exporthub van Deceuninck wordt. Markten in Azië, Afrika en Latijns-Amerika worden nu beleverd met competitieve producten van hoge kwaliteit via Turkije. Na de opening van een nieuw magazijn in India in 2012, begon Deceuninck met een magazijn in Santiago de Chile voor de belevering van de Latijns-Amerikaanse markt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content