Ook India ontdekt Afrika als importeur van grondstoffen

Naast koper importeert China uit Afrika grondstoffen zoals olie, gas, platina, goud en diamanten. Ook India lijkt Afrika te hebben ontdekt als leverancier van bijvoorbeeld goud.

Na de EU, China en de V.S. is India met 45 miljard dollar per jaar inmiddels de op drie na grootste handelspartner van het Afrikaanse continent .

Wanneer een belegger verwacht dat de interesse in bedrijven die zich bezighouden met het winnen van grondstoffen in Afrika de komende jaren zal toenemen, is het volgens Royal Bank of Scotland wellicht interessant om eens te kijken naar het African Commodity Certificaat.

Met dit Certificaat belegt iemand in een index van 10 bedrijven die actief zijn in de grondstoffensector in Afrikaanse landen met uitzondering van Zuid-Afrika.

De koersstijging van Equinox was overigens goed nieuws voor beleggers in het African Commodity Certificaat; dit aandeel heeft momenteel een weging van ruim 10% in de onderliggende index. Over de afgelopen drie jaar steeg het Certificaat met 88,9% in waarde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content