Ook Europese cijferstroom komt op snelheid, Microsoft blikvanger op Wall Street

In de Verenigde Staten kregen we vorige week een eerste opwarmingsronde wat de bedrijfsresultaten betreft, maar deze week is de stroomkwartaalcijfers echt op volle snelheid gekomen.

Ook volgende week wordt het nog bijzonder druk, waarna er opnieuw op de rem wordt getrapt. Een eerste indruk is dat de cijfers tot dusver wel meevallen, met die van mediagroep Gannett maandag als uitzondering die de regel bevestigt.

CMB presenteert voorlopige kwartaalcijfers

Vandaag wordt het opnieuw een bijzonder drukke dag met cijfers van een groot aantal blue chips. We vermelden Chubb, Baxter International, Robert Half, Du Pont, Microsoft, Freeport-McMoran, Advanced Micro Devices, Nucor, Rambus, Morgan Stanley en Bank of America.

Daarnaast rapporteren er nog een aantal kleinere bedrijven, zoals Ramtron International, Entertainment Games, Fairchild Semiconductor Industrial, Metals USA Holdings, Rockwell Collins en Cytec Industries.

In China is het resultatenseizoen nog volop bezig, met vandaag opnieuw een hele reeks bedrijven op de agenda waaronder China Pacific Insurance.

In Europa werd gisteren met ASML traditioneel de spits afgebeten wat de eerste ‘echte’ kwartaalcijfers betreft. Heineken, Sodexho en Syngenta kwamen met ook cijfers. Vandaag is het onder andere de beurt aan Akzo Nobel, Core Laboratories, Nutricia, SABMiller en Sligro. In eigen land komt CMB met de (voorlopige) cijfers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content