Onzekerheid houdt Europese beurzen in het rood

De Europese beurzen zijn vandaag lager gesloten, met behoorlijke verliezen voor de belangrijkste indices. De Euro Stoxx 500 stond bij het slot van de handel ruim 1% in het rood en heeft moeite om zich comfortabel te voelen boven het niveau van 2500 punten.

Ook de Brusselse beurs eindigde in het rood, de BEL 20 moest bijna een vol procent prijsgeven. GdF Suez was de sterkste daler binnen de index, uiteindelijk waren er geen echt grote bewegers binnen de BEL 20. Onzekerheid brengt mee dat de Europese beleggers liever even de kat uit de boom kijken.

Resultaten Randstad opnieuw gekenmerkt door grote regionale verschillen

De omzet van Randstad steeg 4% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2011 tot Eur 4,4 mrd. Over de eerste 9 maanden van dit jaar is dit volgens Theodoor Gilissen Bankiers een stijging van 8% ten opzichte van de eerste 9 maanden van vorig jaar.

Over de eerste 9 maanden steeg ook de brutowinst met 8% op jaarbasis, maar slechts 4% op jaarbasis over het laatste kwartaal. De onderliggende winst voor rente, belasting en amortisatie daalde met 8% ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar tot Eur 161 mln.

De vrije kasstroom nam in het derde kwartaal met 7% toe tot Eur 207 mln. De winst per aandeel daalde 13% tot Eur 0,39. In Europa bleef de opbrengst per werkdag achter (Frankrijk -11%, Duitsland -5%) in vergelijking tot de VS (+4%), Azië (Japan +7%) en Latijns-Amerika (+23%). Hoewel de resultaten iets tegenvallen blijft het advies van Theodoor Gilissen Bankiers kopen.

Wessanen pakt uit met positieve update over het derde kwartaal

De omzet steeg 1,3% naar Eur 138,5 mln bij een autonome omzetdaling van 0,2%. Het bedrijfsresultaat verbeterde volgens Theodoor Gilissen Bankiers naar Eur 3,3 mln van Eur 1 mln. Na resultaat van te verkopen activiteiten van Eur 2,3 mln (was vorig jaar Eur 10,1 mln) bedroeg de nettowinst Eur 3,7 mln tegen vorig jaar Eur 8,1 mln.

Per aandeel was de winst Eur 0,05 (Eur 0,11). In de kruideniersactiviteiten, omzet plus 4,4%, bleef de ontwikkeling in lijn met voorgaande kwartalen en bij de gezondheidswinkels, autonome groei -4,2%, was de ontwikkeling tegenvallend.

Het verkoopproces blijft op gang. De rating van Theodoor Gilissen Bankiers blijft houden waarbij de verkoopopbrengst tot speculatieve interesse kan leiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content