Onzekerheid blijft wegen op koers Dexia

Het sentiment op de Europese beurzen is vandaag nog steeds positief, met redelijke winsten voor de belangrijkste indices. Die winsten zijn vanaf de opening wel wat afgekalfd. De Euro Stoxx 50 Index wint nog iets meer dan anderhalf procent. Uiteraard staat de zaak Dexia nog steeds centraal.

Op verzoek van de FSMA verduidelijkt Dexia dat het niet in kennis werd gesteld van een beslissing of van een ontwerp van beslissing over de scenario’s omtrent de evolutie van de groep.

Op zaterdag 8 oktober 2011 komt er een raad van bestuur bijeen, die diverse opties in verband met de toekomst van de groep zal bestuderen.

Dexia bevestigde daarnaast dat het exclusieve onderhandelingen start met een groep internationale investeerders waaraan ook de Luxemburgse staat zal deelnemen, met het oog op de verkoop van Dexia Banque Internationale à Luxembourg.

De raad van bestuur van de groep Dexia zal zich over de inhoud van het mogelijke bod uitspreken na afloop van de exclusiviteitsperiode.

In Brussel is het sentiment eveneens voorzichtig optimistisch, met een winst die voor de BEL 20 oploopt tot iets meer dan anderhalf procent. Het verlies voor Dexia bedraagt inmiddels meer dan 10%.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content