Ongewijzigde dividendverwachting Befimmo

Befimmo maakte vanavond de kwartaalcijfers bekend. Dit waren de kernpunten die de vastgoedbevak aankondigde.

ô€?oe Beperkte daling van de portefeuillewaarde (-2,41%) hoewel de Europese vastgoedmarkt zwaar lijdt onder de crisis
ô€?oe Cashflow per aandeel in 1ste kwartaal in lijn met de vooruitzichten
ô€?oe Ongewijzigde verwachting voor het boekjaardividend (4,60€ bruto/aandeel)

Het jaar 2008 is in de meeste Europese landen een bijzonder moeilijk jaar geworden wat het vastgoed betreft. De crisis heeft de markt hier werkelijk grondig veranderd: het resultaat van een gevoelige stijging van de rendementen en een daling van de huurwaarden.

Volgens de vastgoedmaakelaars zouden de waardeverliezen ongeveer 35% bedragen in Dublin, 32% in Londen, 30% in Parijs en Barcelona.

In deze context ondergaat ook de Belgisch�Brusselse markt een correctie. Deze is echter duidelijk minder diepgaand dan wat in de naburige hoofdsteden wordt genoteerd.

Brussel kende de voorbije jaren immers niet die gevoelige stijging van de huurprijzen (die hier integendeel relatief stabiel bleven), noch de zware druk op de rendementen (het ‘prime’ rendement overschreed slechts zeer zelden de drempel van 5%).

Bovendien maken de Belgische operatoren slechts weinig gebruik van agressieve financiële hefbomen, wat de druk van de banken op de beleggers beperkt. Tot slot is ook de recente forse daling van de rentevoeten een stabiliserende factor.

Wat de evolutie van de vastgoedwaarden betreft, is het meer dan ooit belangrijk de blootstelling van vastgoedportefeuilles aan de waardeverschillen te meten aan de hand van de rating van hun huurders, de duur van hun huurcontracten, de ligging en de kwaliteit van de gebouwen die de portefeuille samenstellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content