Onderliggende winsttrend is bij Mobistar nog altijd niet verbeterd

Mobistar heeft met de kwartaalrapportering eens te meer teleurgesteld en dat werd door de beleggers allesbehalve op prijs gesteld. De koers daalde in eerste instantie lichtjes, maar in de loop van de dinsdagsessie kwam een heuse verkoopgolf op dreef.

Uiteindelijk sloot de koers fors lager. De reacties van de analiste waren dan ook allesbehalve enthousiast. Bij ING merkte Emmanuel Carlier op dat de onderliggende winstrend bij Mobistar nog altijd niet verbeterd is. De convergentiestrategie werkt dus blijkbaar niet.

Eenmalige factoren

Dat Mobistar de guidance handhaaft, zegt volgens Carlier eigenlijk niets. Er moet namelijk rekening geworden met een aantal positieve eenmalige factoren. Wel goed nieuws was dat Mobistar voor de periode 2013-2015 lanceerde een nieuw besparingsplan.

In totaal wordt gemikt op besparingen voor een bedrag van 100 miljoen euro bruto. Carlier blijft voorzichtig voor Mobistar, dat van alle Belgische telecomoperatoren de grootste risico’s loopt. Het neutraal advies voor het aandeel blijft behouden, met een koersdoel van 29 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content