Ondanks alles zijn er nog goede beleggingskansen te vinden

Op het vlak van bedrijfsresultaten hebben in Europa nog een relatief drukke week gehad, maar in de komende week gaat het een stuk rustiger worden. Toch mogen we nog uitkijken naar een paar interessante bedrijfsresultaten, maar die gaan eerder druppelsgewijs binnenlopen.

Vrijdag is traditioneel een rustige dag wat cijfers betreft. We vermelden op de eerste plaats de resultaten van Fugro, terwijl in Brussel vastgoedbevak Ascencio komt rapporteren.

In de verzekeringssector is het de beurt aan Prudential om verslag uit te brengen over de gang van zaken in het voorbije kwartaal. Daarnaast is natuurlijk ook Thyssen Krupp een blikvanger.

Ondanks alles zijn er nog goede beleggingskansen te vinden

Gezien de huidige tegenspoed in de economie en de markten doen beleggers er volgens Mark Kiesel PIMCO verstandig aan een defensieve aanpak te kiezen en uiterst selectief te zijn bij hun keuzes voor hun wereldwijde beleggingen.

De vraag naar hoogwaardige inkomsten-genererende activa overtreft in veel gevallen het aanbod. Dit komt door de tegenvallende groeiverwachtingen en het beleid van de centrale banken.

Toch zijn er nog altijd goede beleggingskansen te vinden, waarbij de analisten van PIMCO uitgaan van ‘bottom-up’-onderzoek gericht op regio’s in de wereld waar de fundamentele factoren gunstig en de vooruitzichten relatief goed zijn.

PIMCO kijkt hierbij vooral naar bedrijven in sectoren als pijpleidingen, ‘gaming’, auto’s en de chemie, naast beleggingen die kunnen profiteren van een herstel van de Amerikaanse huizenmarkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content