Omzetcijfers Arseus grotendeels in lijn verwachtingen

In het derde kwartaal van 2012 is de geconsolideerde omzet van Arseus met 4,5% (5,1% tegen constante wisselkoersen) gestegen naar € 121,9 miljoen.

De organische groei bedroeg 5,4% (6,0%). In de eerste negen maanden van 2012 is de geconsolideerde omzet met 11,7% (11,8%) gestegen naar € 390,2 miljoen. De organische groei bedroeg 5,1% (5,2%).

Ger van Jeveren, CEO van Arseus, gaf volgende toelichting op de cijfers: “Arseus heeft in het derde kwartaal van 2012 wederom een solide resultaat neergezet met een organische groei van 5,4%. Dat illustreert het succes van het jarenlang consequent volgen van onze innovatiestrategie. De focus op eigen merken en de ontwikkeling van innovatieve concepten en oplossingen met substantiële toegevoegde waarde heeft ervoor gezorgd dat Arseus weinig tot geen last heeft gehad van de voortdurend veranderende economische omstandigheden. Wij zien de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet en bevestigen onze eerder uitgesproken verwachtingen voor geheel 2012. Voor geheel 2012 verwachten wij een gezonde organische groei en een rentabiliteit die naar verwachting wederom sneller zal groeien dan de omzetgroei.”

Vooruitzichten

Naar de huidige inzichten en uitgaande van de bestaande portfolio van Arseus, verwacht de directie voor geheel 2012 een gezonde organische groei en een rentabiliteit die naar verwachting wederom sneller zal groeien dan de omzetgroei.

Ongewijzigd advies en koersdoel

Volgens Marc Leemans van Bank Degroof bevatte de kwartaalboodschap van Arseus geen verrassingen, de omzetcijfers waren conform de verwachtingen.

Op basis van de omzetcijfers werd het neutraal advies ongewijzigd gehouden, evenals het koersdoel van 14 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content