Omzetcijfers Amerikaanse bedrijven vallen tot dusver tegen

Op basis van de futures wordt een stabiele opening voor de Europese beurzen verwacht, zonder veel bewegingen bij de belangrijkste indices. De beleggers houden het poeder droog in afwachting van de publicatie van een nieuwe serie kwartaalcijfers.

De resultaten die eBay en American Express gisterenavond bekendmaakten, konden reacties losweken, de koersen van beide aandelen noteren licht lager.

Analisten merken op dat in het nog prille resultatenseizoen heel wat bedrijven tegenvallende resultaten bekendmaakten. Daarbij werd verwezen naar eBay en American Express, maar ook naar Textron, IBM en nog heel wat andere bedrijven. Deze trend belooft weinig goeds voor het vierde kwartaal.

Bevroren sinaasappelsap en katoen opnieuw duurder

Bevroren sinaasappelsap of Frozen Concentrated Orange Juice (FCOJ) werd volgens Royal Bank of Scotland opnieuw 2,1 procent duurder na de forse verliezen van de voorbije weken.

Ook katoen liet 2 procent bijschrijven. Eind vorige maand was de katoenprijs voor het eerst sinds juli teruggevallen onder de grens van 70 dollarcent per pond.

Koffie moest zich tevreden stellen met een prijsstijging van amper 0,9 procent. De regenval in verschillende koffieproducerende regio’s in Brazilië, waar de oogstperiode net is afgelopen, zorgt tijdelijk voor een lagere uitvoer.

Brazilië exporteerde vorige maand 26 procent minder onverwerkte koffiebonen dan in dezelfde maand vorig jaar. De uitvoer van geroosterde bonen daalde met 10 procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content