Omzet Econocom licht gestegen

Econocom, een Europese groep voor informatica- en telecomdiensten, noteerde een geconsolideerde omzet van 717 miljoen euro voor het boekjaar 2008, een stijging met 2,3% in vergelijking met het boekjaar 2007.

De activiteit is stabiel over de tweede jaarhelft van 2008, met een omzet van 378,5 miljoen euro (tegenover 377,8 miljoen euro in het tweede semester van 2007).

In een moeilijke economische omgeving zet Econocom een bevredigend rendement neer, met name dankzij:
– de aanzienlijke commerciële investeringen en beheerinspanningen die de voorbije jaren zijn toegezegd.
– de ontwikkeling van het nieuwe transversale aanbod over zijn vier activiteiten, ook de belangrijkste pijler van het strategische plan “Horizon 2012”.

Econocom heeft in 2008 verscheidene belangrijke commerciële successen geboekt die zullen bijdragen tot de resultaten in 2009 en daarna: zo waren er een Europees contract voor infobeheer ter waarde van meer dan 60 miljoen euro dat voor een periode van 6 jaar werd ondertekend met een grote industriële groep en een contract ter waarde van meer dan 25 miljoen euro over drie jaar, in de openbare sector.

De groep heeft beslist omin de loop van de eerste jaarhelft van 2009 in Marokko een platformvoor teleservices op te richten, ter aanvulling van zijn gamma van innovatieve en concurrerende producten en diensten.

De directie van de groep is van mening dat Econocom, met een businessmodel dat vooral oog heeft voor de variabele kosten, een gediversifieerd aanbod en duidelijke ontwikkelingsstrategie (Horizon 2012), over de troeven beschikt om zijn positie op de markt van de informaticaen telecomdiensten aan ondernemingen in 2009 nog te versterken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content