Omgevingsfactoren AEX verzwakken

De AEX verloor gisteren 4,38 indexpunten bij een slotkoers op 261,80, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers op. De opgetrokken stop loss op 260,25 werd net niet gehaald. Het intraday dieptepunt lag op 260,54.

Wall Street ging verder onderuit en het sein staat aan de andere kant van de oceaan nu op oranje. Vooralsnog oogt de zwakte in de AEX in de grafiek volgens Theodoor Gilissen Bankiers als een tijdelijk fenomeen.

Het feit dat de geadviseerde stop loss gisteren fors naar boven is bijgesteld heeft te maken met de verslechterende technische condities op Wall Street.

Maar ook in Europa verzwakt het technisch beeld. In de Europese Dow Jones Stoxx 600 Index werd op slotkoersbasis in navolging op Wall Street afgelopen vrijdag ook een mechanisch ‘exit long’-signaal afgegeven.

De omgevingsfactoren voor de AEX verslechteren dus wegens koersdalingen op Wall Street.

Hoewel er voor de AEX nog wel enige neerwaartse speelruimte bestaat, voordat het technisch beeld omslaat van positief naar negatief, is er volgens Theodoor Gilissen Bankiers reden om de geadviseerde stop loss voor longposities op 260,25 toch te respecteren.

Het beperkte van verliezen beperken is na een dramatisch verlopen beursjaar ook in 2009 weer een belangrijk aandachtsgebied.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content