Olieprijs stijgt richting 85 dollar per vat, olievoorraden VS stijgen onverwacht

De Amerikaanse beurzen noteren nog steeds in het rood, met relatief beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. Die verliezen bedragen in alle drie de gevallen ongeveer een kwart procent. De beleggers trekken zich blijkbaar weinig aan de gestegen rentekosten voor Italië.

Op de valutamarkten valt op dat de euro zich op lagere niveaus stabiliseert. Blijkbaar zit al heel wat slecht nieuws in de koers van de euro verrekend, ten opzichte van de dollar is er zelfs een zeker herstel merkbaar. Ook op de valutamarkten is van paniek weinig merkbaar.

Energy Department meldt lager dan verwachte olievoorraden

Vandaag maakte het Energy Department bekend dat de olievoorraden in de Verenigde Staten vorige week tegen de verwachtingen in gedaald zijn.

Bovendien draaien de raffinaderijen weer op volle toeren, de activiteiten bevinden er zich op het hoogste niveau voor de afgelopen vier jaar.

Als gevolg daarvan is de olieprijs opnieuw gestegen, waarbij voor een US Crude weer bijna 85 dollar moet worden betaald. David McAlvany, chief executive officer bij McAlvany Financial Group in Durango, Colorado, merkt op dat ook de benzinevoorraden zijn gestegen, iets hogere prijzen rechtvaardigt. McAlvany is anderzijds van mening dat het opwaarts potentieel bij de olie hoe dan ook beperkt blijft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content