Olieprijs stabiliseert in relatief smalle vork

De olieprijs stabiliseert nog steeds in een relatief smalle range tussen 65 en 75 dollar, een vork waar de olieprijs nu al enkele weken lang in beweegt. Blijkbaar kan iedereen zich wel vinden in die prijsvork.

Vanmorgen kostte een vat crude in Singapore in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange iets meer dan 71 dollar. Gisteren werd een vat crude bijna 2 dollar duurder.

In Londen viel de prijs voor een vat Brent meer dan een halve dollar terug tot 69,21 dollar terug op de ICE Futures exchange. Noordzee-olie is dus opnieuw goedkoper dan West-Texas Intermediate.

Clarence Chu, trader bij Hudson Capital Energy in Singapore, stelt vast dat er een negatieve correlatie bestaat tussen de dollar en de olieprijs. De beleggers gebruiken olie en goud als een hedge tegen inflatie.

De zwakke dollar ondersteunt de grondstoffenprijzen, wat deels verklaart waarom de olieprijs zich handhaaft in de huidige zone.

Daarnaast leeft op de financiële markten de vrees dat de overheidsmaatregelen de inflatie opnieuw wind in de zeilen gaat geven. Grondstoffen bieden daar bescherming tegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content