Olieprijs kan nog verder dalen

Kan de olieprijs nog verder dalen? Als het van Goldman Sachs afhangt, luidt het antwoord op deze vraag ‘ja’. De analisten van de bank zien de vraag naar olie en olieproducten nog verder dalen.

De olieprijs stabiliseert nu al een tijdje in een range van 40 tot 45 dollar. Het ziet er dus toch naar uit dat de productieverlagingen door de OPEC vruchten beginnen af te werpen. Vandaag worden de voorraadcijfers in de VS bekendgemaakt.

Volgens Jeffrey Currie is het te vroeg om al een stijging van de olieprijs te verwachten. Currie is van mening dat de voorraden aan ruwe olie verder oplopen en dat de vraaguitval nog niet is verdwenen.

In de Verenigde Staten zijn de olievoorraden inmiddels opgelopen tot het hoogste niveau sinds 31 augustus 2007. De trend is nog steeds stijgend, in zoverre zelfs dat er een schrijnend gebrek is aan opslagruimte.

Het analistenteam van Goldman Sachs is van mening dat de vraag naar olie en olieproducten in de onmiddellijke toekomst nog verder gaat afnemen, waardoor de druk op de olieprijs kan blijven bestaan.

Currie waagt zich echter niet aan voorspellingen waar een mogelijke bodem kan worden gevonden. Hij stelt alleen vast dat de vraag naar ruwe olie in China met 5% is gedaald, een percentage dat boekdelen spreekt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content