Olieprijs houdt stand boven 74 dollar

De olieprijs houdt vanmorgen stand boven 74 dollar, nadat de OPEC-meeting van gisteren een slag in het water was. Zoals verwacht hield het kartel van olieproducerende landen haar productieplafond ongewijzigd.

De OPEC kan zich in de huidige stand van de olieprijzen wel vinden, zo werd in de slotverklaring gesteld. Wel deed de OPEC een oproep naar de leden om de discipline niet te laten varen.

Enkele OPEC-leden pompen meer olie op dan ze volgens de hun toegewezen quota mogen. Die extra hoeveelheid blijkt echter onvoldoende om het evenwicht op te markt te verstoren.

In Singapore werd in de electronische handel van de New York Mercantile Exchange iets minder dan 74,50 dollar betaald. Gisterenavond werd een vat ruwe olie ruim een halve dollar duurder.

De prijsstijging was een gevolg van de verwachting dat het olieverbruik weer gaat stijgen, op de eerste plaats in de Verenigde Staten. Het American Petroleum maakte gisteren een forse daling van de olievoorraden bekend.

Er werd een daling met 3,70 miljoen vaten gemeld, terwijl Platts, een informatiedochter van McGraw-Hill Cos, slechts een daling van de voorraden met 2 miljoen euro had verwacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content