Olieprijs heeft het moeilijk om opmars verder te zetten

Een belangrijke vaststelling is volgens Leleux dat de trends van de CRB-index zeer nauw samenlopen met deze van de aandelenmarkten: zware val in 2008, herstel vanaf maart 2009 en ommekeer in het voorjaar van 2011.

Zeer belangrijke steun ligt op 293 punten: oude weerstand die nu steun geworden is. Onder 293 punten is er een verdere daling naar 247 punten te verwachten.

Ondanks de uitbraak uit zijn dalend trendkanaal kan de CRB-index zijn opmars niet verderzetten. Dit kan volgens Leleux ook moeilijk anders met de aanzwellende golf van tegenvallende macro-economische indicatoren. In de huidige omstandigheden zijn grondstoffen en grondstoffengerelateerde aandelen te mijden want de recessievrees neemt sterk toe.

Daarnaast komt de index opnieuw in de buurt van de zeer belangrijke steun op 293 punten en ziet Leleux vanuit technisch standpunt ook weinig positieve katalysatoren.

Macro-economisch nieuws is olieprijs niet goed gezind

De olieprijs heeft het moeilijk om zijn opmars verder te zetten want het macro-economische nieuws is de olieprijs niet gunstig gezind. Bovendien blijft de nauwe band tussen beurzen en olieprijs overeind wat voor bijkomende neerwaartse druk zorgt.

De ogen blijven gericht op de belangrijke steun van 29,28 $ voor de tracker DB Energy Fund, die de olieprijs volgt. Een koersdaling onder dit niveau moet aangegrepen worden om de blootstelling aan olie te verminderen.

Merk op dat de koers boven de stijgende trendlijn van maart 2009 blijft. Een neerwaartse doorbraak is een verkoopsignaal. Onder 24,85 $ is volgens Leleux een verdere daling naar 21,57 $ en lager te verwachten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content