Olieprijs blijft onder druk staan

De publicatie van tegenvallende cijfers over de verkopen van nieuwe huizen in de Verenigde Staten heeft de vrees over een nieuwe economische contractie doen toenemen.

De prijs voor een vat ruwe olie is dinsdag voor de eerste keer in zeven weken teruggevallen onder het niveau van 72 dollar. De olieprijs is nu al vijf dagen op rij gedaald.

Ritterbusch and Associates merkt op dat elke daling van de beurskoersen met 1% de olieprijzen met 2,50% tot 3% doet dalen. Verwacht wordt dat dit patroon zich zal handhaven, zodat de olieprijs nog verder naar omlaag kan.

Ritterbusch and Associates ziet de olieprijs verder afglijden richting 70 dollar per vat of zelfs daaronder. Vanaf het begin van deze maand is een vat ruwe olie al bijna 10 dollar goedkoper geworden. Vanmorgen werd een vat ruwe olie toch weer 33 dollarcent duurder op 71,96 dollar.

Mike Sander van Sander Capital Advisors is pessimistisch over de Amerikaanse economie. De banken in de VS stevenen op lager dan verwachte resultaten af en dat voorspelt niet veel goeds voor de economie en dus ook niet voor de olieprijs. De consumptie van olie kan in de komende maanden nog sterk gaan dalen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content