Oliehandelaren blijven optimistisch, uptrend olieprijs nog niet gebroken

De olieprijs is vanmorgen blijven stijgen, tot een nieuwe piek voor de afgelopen 12 maanden. Voor een vat crude werd in Singapore meer dan 75 dollar per vat betaald, nadat dit niveau gisterenavond al in New York werd bereikt.

De olieprijs wordt onder andere aangevuurd door een zwakke dollar, die op de valutamarkten nog steeds onder druk staat. De beleggers kopen grondstoffen om zich in te dekken tegen een verzwakking van de dollarkoers.

Ook de goudprijs is vanmorgen opnieuw gestegen, waarbij voor een troy ounce goud iets meer dan 1067 dollar werd betaald. Ook de stijging van de goudprijs wordt in verband gebracht met de verzwakking van de dollarkoers.

De euro heeft inmiddels de kaap van 1,49 dollar in het vizier gekregen en het lijkt slechts een kwestie van tijd te gaan worden alvorens de kaap van 1,50 dollar zal worden bereikt.

Of de olieprijs verder gaat stijgen, is ook afhankelijk van de resultaten die de bedrijven gaan voorleggen. Beter dan verwachte cijfers van JP Morgan Chase en Citigroup kunnen de olieprijs richting 80 dollar duwen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content