Obama neemt voorsprong op Romney in twee ‘battleground states’

Op basis van de futures gaan de Amerikaanse beurzen straks lager openen, de futures op de S&P 500 geven een verlies van ruim een half procent aan.

Gisteren sloot Wall Street vrijwel ongewijzigd af, nadat de handel twee dagen was stilgelegd wegens de doortocht van orkaan Sandy. Het was sinds 1888 niet meer gebeurd dat de beurshandel voor twee dagen werd gesloten wegens weergerelateerde fenomenen.

Alle aandacht zal zich weer toespitsen op de presidentsverkiezingen, die nog maar enkele dagen verwijderd zijn. In de polls lijken de kansen nu weer te keren in het voordeel van de democraten, Obama zou in drie belangrijke swing states een voorsprong op Romney opgebouwd hebben.

Dat is met name het geval in New Hampshire, Wisconsin en Iowa. Obama is daarmee een stap dichter bij het binnenhalen van de 270 kiesmannen die hij nodig heeft om verkozen te worden. In staten als Colorado en Nevada zou nog niets beslist zijn, hoewel Romney het daar beter doet.

Meer aanbod aan bedrijfsobligaties uit opkomende markten

De beschikbaarheid van in dollars genoteerde obligaties uit opkomende markten krimpt, terwijl rendementen bijna historisch laag zijn.

Daarentegen groeit de markt voor in dollars genoteerde bedrijfsobligaties uit opkomende markten gestaag. Veel bedrijven kunnen hogere rendementen en kortere looptijden bieden dan staatsobligaties.

Volgens PIMCO is het een oplossing voor portefeuilles met obligaties uit opkomende markten door tactische posities te nemen in bedrijven uit opkomende landen, en dan met name in semipublieke instellingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content