Obama neemt meer voorsprong op Romney

Op basis van de futures mag een licht hogere opening voor de Amerikaanse beurzen worden verwacht, de futures op de S&P 500 boeken een winst van ongeveer een kwart procent. Binnen enkele weken begint het nieuwe resultatenseizoen in de VS en mogelijk houden de beleggers tot dan het poeder droog.

Volgens sommige economen zijn de eerste effecten van Quantative Easing 3 al duidelijk, hoewel het nog wat voorbarig lijkt om daar al veel over te zeggen.

Belangrijk voor de VS wordt ook wat er in Europa te gebeuren staat. Ook daar moet het effect van de maatregelen van de ECB nog afgewacht worden.

Er moet nog een hele weg afgelegd worden

De veelbesproken uitspraken van ECB president Mario Draghi na afloop van de meeting van de centrale bank zijn vooral een bevestiging van zijn eerdere uitspraken in juli, stelt Jim O’Neill van Goldman Sachs.

Het resultaat van de maatregel is dat de afgelopen zomer de financiële omstandigheden veel makkelijker zijn geworden en “het is moeilijk te beargumenteren dat dat onwelkom is”, aldus O’Neil.

Ook zijn er tekenen dat te midden alle problemen een aantal van de landen met problemen hun concurrentievermogen hebben verbeterd. Al neemt dat niet weg dat er nog veel te bereiken is.

Europese aandelen zullen het dit jaar goed blijven doen

Europese aandelen hebben geprofiteerd van de rust op de markten die volgde op de uitspraken van ECB-president Mario Draghi in juli en een daling van het equity risk premium.

Aandelen zullen het de rest van dit jaar goed blijven doen, zij het in een rustiger tempo, aangezien winsten zich volgend jaar voorzichtig zullen herstellen en ook groeikansen verbeteren.

Vooral bedrijven met mondiale blootstelling zullen volgens de analisten van Goldman Sachs profiteren. Bedrijven die met name van de interne Europese markt afhankelijk zijn hebbenmet meer tegenwind te maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content