NYSE zette alles op alles om IPO Twitter te doen slagen

Eigenlijk ging het de afgelopen week volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer maar over een aandeel, namelijk Twitter. Al het goede economische nieuws dat er was werd niet al belangrijk beschouwd.

Er is de afgelopen weken alles aan gedaan om de beursgang van Twitter een succes te laten zijn. En dan doelen we niet alleen op het koersverloop.

Van belang was ook dat de systemen op de New York Stock Exchange (NYSE) het goed bleven doen. Angstig was men voor de herhaling van de beursgang van Facebook waar foutieve koersen tot stand kwamen.

De NYSE was zelfs zo ver gegaan dat er een camera was gericht op de plek waar het aandeel Twitter werd verhandeld. Ondanks alle verhalen over computergestuurde handel werden de eerste koersen van Twitter gewoon bepaald door menselijk ingrijpen.

Wereldwijd kon men horen hoe de orders binnen kwamen. Een miljoen koop van de ene handelaar naar de twee miljoen koop elders.

Kortom, transparanter kon men het niet hebben en iedereen kon zien dat de handel goed verliep. Of de koers van het aandeel de komende periode net zo positief zal zijn blijft verscholen liggen in de schoot van de toekomst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content