Nyrstar rondt overname East-Tennessee zinkmijnen in VS af

Vandaag kondigde Nyrstar NV aan dat het de overname van de East-Tennessee zinkmijnen in Tennessee (VS) heeft voltooid en dat de East-Tennessee en Gordonsville zinkmijnen, door Nyrstar verworven in mei 2009, gecombineerd worden tot de Nyrstar Tennessee Mines.

In zijn commentaar bij de overname en de oprichting van de Nyrstar Tennessee Mines verklaarde Roland Junck, de chief executive officer van Nyrstar, het volgende:

“In overeenstemming met onze strategie biedt de overname van de East-Tennessee zinkmijnen en de vorming van de Nyrstar Tennessee Mines een kans om een aantal significante samenwerkingsverbanden te smeden wat betreft besparingen en operationele voordelen tussen onze smelter in Clarksville en de mijnen. Zo ondersteunen we een duurzame toekomst op lange termijn voor deze activiteiten. We plannen de mijnen tegen het einde van 2010 op volle productiecapaciteit te hebben.

We blijven ervan overtuigd dat de vooruitzichten voor zink en andere grondstoffen op middellange tot lange termijn positief zijn en verdere mogelijkheden voor groei zullen bieden. Dienovereenkomstig blijven we actief andere mogelijkheden verkennen die in samenhang zijn met onze strategie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content