Nyrstar blijft een overname-kandidaat op langere termijn

De Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, waarbij de koersen in de loop van de sessie verder zijn opgelopen. De Euro Stoxx 50 laat een winst van bijna anderhalf procent optekenen, hoofdzakelijk dankzij het effect van meevallende bedrijfsresultaten.

Ook de BEL 20 heeft de wind in de zeilen, ook deze index noteert bijna anderhalf procent boven het slotniveau van gisteren. KBC, Solvay en Umicore zijn de sterkste stijgers binnen de BEL 20. Het verlies aan Belgische klanten breekt GdF Suez opnieuw zuur op.

Nyrstar geeft update over het eerste kwartaal

De productie van zink in concentraat lag tijdens het eerste kwartaal bij Nyrstar in lijn met de verwachtingen van het management en de marktrichtlijn wat betreft het volledig jaar. Dit waren de hoogtepunten van de gegeven trading update:

• Productie zink in concentraat van 75.000 ton consistent met K4 2011

• Doorstart Langlois-mijn volgens verwachtingen, commerciële productie begint naar verwachting in K2 2012

• Walsactiviteit tijdelijk stopgezet in Coricancha-mijn sinds begin deze maand

• Richtlijn mijnproductie volledig jaar aangehouden voor alle metalen

De productie van zink in concentraat door de mijnbouwactiviteiten van Nyrstar in K1 2012 stond op een gelijkaardig niveau als het recordniveau dat de productie in K4 2011 behaalde en is in lijn met de verwachtingen van het management en de marktrichtlijn voor het volledige jaar.

De productie van zink in concentraat in door Nyrstar geëxploiteerde mijnen, met uitzondering van de Talvivaara streamingovereenkomst, lag 3% hoger in K1 2012 in vergelijking met K4 2011.

De productie van andere metalen in concentraat in K1 2012 was ook volgens de marktrichtlijn voor het volledige jaar met een stijging van 7% in de productie van koper in concentraat. De productie van zilver en lood in concentraat bleef gelijkaardig met K4 2011.

De productie van goud in K1 2012 lag 26% lager dan in K4 2011, voornamelijk door mechanische problemen met de filterpers in de Coricancha-mijn en tijdelijke problemen met de toegang in de El Toqui-mijn als gevolg van betogingen in verband met de sociale voorwaarden door gemeenschappen in de hele regio van Chili waar de mijn gelegen is.

Nog steeds koopwaardig

De reactie van de beurs op de trading update was positief, de koers van Nyrstar noteert duidelijk hoger. Volgens Emmanuel Carlier is het aandeel nog steeds koopwaardig.

Nyrstar blijft een overname-kandidaat op langere termijn, waarbij met name grootaandeelhouder Glencore een bod zou kunnen uitbrengen. Ook KBC Securities en Bank Degroof blijven positief, met respectievelijk een koopadvies en een advies opbouwen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content