Nutreco blijft het goed doen in moeilijke omstandigheden

Nutreco heeft vorige week tijdens een update de markt bijgepraat over de prestaties van het concern in het derde kwartaal. In het licht van de moeilijke macro-economische situatie heeft Nutreco naar de mening van ABN Amro solide gepresteerd in het fgelopen kwartaal. De analisten van debank blijven het aandeel Nutreco volgen met een koopadvies.

Nutreco zag de omzet in het derde kwartaal uitkomen op EUR 1,48 miljard (+13%), hetgeen iets hoger is dan analisten hadden verwacht.

De producent van veevoer en visvoeding merkte daarbij wel op, dat de volumes in het afgelopen kwartaal onder druk stonden, onder meer vanwege de lastige economische omstandigheden.

Solide winsten

In alle segmenten wist Nutreco solide winsten te boeken, het segment Meat and Other uitgezonderd. Op basis van de huidige handelsomstandigheden en de onzekere economische situatie in ogenschouw nemend, herhaalde Nutreco de prognoses voor heel 2012: het bedrijf verwacht dit jaar een winst voor rente, belastingen en amortisatie (EBITA) te realiseren van circa EUR 260 miljoen (exclusief bijzondere items). Vorig jaar bedroeg dit nog EUR 232 miljoen.

In de optiek van ABN Amro heeft Nutreco op het operationele vlak solide prestaties neergezet in het derde kwartaal. Met name de visvoedingsdivisie van het bedrijf presteerde verrassend goed.

Het aandeel Nutreco heeft een koers/winstverhouding van 11,8 en 11,0 (op basis van de verwachte winst in respectievelijk 2012 en 2013). De analisten van ABN Amro blijven een koopadvies hanteren voor Nutreco.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content