Nomura verwacht forse correctie in S&P 500

De Amerikaanse beurzen noteren nog steeds in de plus, maar de winsten zijn vanaf de opening geleidelijk aan afgebrokkeld. Veel beleggers krijgen op de huidige koersniveaus last van hoogtevrees, ze sluiten niet uit dat we in de komende dagen een flinke corectie gaan krijgen.

De analisten van Nomura Securities geloven dat het slechts een kwestie van tijd zal zijn alvorens die correctie zal komen, nog voor de Amerikaanse verkiezingen in oktober kunnen de koersen met 25% gaan corrigeren. In dat verband moet onder andere ook rekening worden gehouden met de stijging van de olieprijs.

Olieprijzen hebben opwaartse trend opnieuw te pakken

Op de internationale energiemarkten namen de olieprijzen opnieuw een hoge vlucht en bereikten het hoogste niveau in bijna 3 maanden.

De vrees voor een daling van de vraag omwille van de lagere groei werd volgens Royal Bank of Scotland gecompenseerd door de oplopende geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten en de hoop op extra maatregelen van de monetaire overheden.

De prijs van een vat West Texas Intermediate (WTI) voor levering in september steeg met 1,6 procent. De prijsstijging van Brent uit de Noordzee (september termijncontract) was met 3,7 procent nog een stuk groter.

De spread tussen Brent en WTI (beide september termijncontract) is eind vorige week opgelopen naar 20,08 dollar tegenover 17,54 dollar een week eerder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content