Nog meer technische schade aan belangrijkste beursindices

Zowel de S&P 500 als de STOXX Europe 600 zakten door belangrijke steunniveaus, zo merkt Geert Van Herck van Leleux op. De politieke ontwikkelingen in Europa blijven de beurzen in hun greep houden.

Griekenland lijkt onbestuurbaar en het land glijdt verder weg in een financiële chaos. In Frankrijk komt er een linkse president die andere accenten in zijn begrotingsbeleid wil leggen dan de vertrekkende president.

Geen wonder volgens Van Herck dat de volatiliteit weer hoog is. Maandag opende de markt fors lager om naar het einde van

de dag spectaculair te herstellen. Dinsdag en woensdag gingen we opnieuw naar beneden om donderdag weer voorzichtig te

herstellen. Ook vanmorgen werd weer zwakker geopend.

Defensieve opstelling is in de huidige omstandigheden noodzakelijk

Uitkomst: de STOXX Europe 600 noteert op het ogenblik van dit schrijven op 251,07 punten, net hetzelfde niveau waarop we maandagmorgen stonden.

Maar wat de kortetermijncapriolen van de beurs ook zijn, we focussen op het bredere plaatje. En dat is ontnuchterend. De STOXX Europe 600 is deze week door de zeer belangrijke steun van 251,45 punten gezakt en de S&P 500 heeft eveneens geen steun kunnen vinden op de horizontale steun van 1.359 punten.

Voor deze laatste index krimpt de veiligheidsmarge t.o.v. de cruciale steun op 1.293 punten dag na dag. De visie van Leleux dat we sinds oktober van vorig jaar een tijdelijke opwaartse rally meemaakten die nu voltooid is en zeer waarschijnlijk helemaal gaat teruggenomen worden, blijft geldig. Wees defensief, zo luidt het advies van Geert Van Herck.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content