Niveau van 251,45 punten belangrijk voor Stoxx Europe 600

De STOXX Europe 600 is opnieuw door dit belangrijke steunniveau gezakt. Verliest de index zijn laatste houvast?, zo vraagt Geert Van Herck van Leleux zich af.

Vermits hij van oordeel is dat het neerwaarts potentieel van de beurzen veel groter is dan het opwaarts potentieel is de komende maanden nog meer teleurstelling te verwachten van het macro-economisch front en de bedrijven.

De beurzen blijven de beste vooruitlopende indicator en daarom behouden Van Herck het afbouwenadvies voor de aandelenmarkt. In het eerste kwartaal van 2011 werd dan een belangrijke top op 292,16 punten gezet. Sindsdien heeft de index een serie van lagere toppen neergezet: 272,86 punten in maart 2012 en 261,99 punten in juli 2012.

Index bevindt zich nog steeds in een dalende trend

M.a.w. de klassieke definitie van een dalende trend! Zolang aan dit koerspatroon niets veranderdt(een opwaartse uitbraak door de weerstandszone van 262 – 272 punten) blijft Van Herck een onderwogen positie in aandelen aanbevelen (of de aankoop van short ETF’s).

De afgelopen dagen is de index opnieuw door dit niveau gezakt, daarnaast werd een stijgende steunlijn neerwaarts doorbroken en was er op de recente top (261,99 punten) negatieve divergentie met de RSI-indicator. Genoeg negatieve elementen volgens Geert Van Herck om een afbouwenadvies te handhaven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content