Nieuwe stap Tessenderlo in richting van meer gespecialiseerde producten en diensten

Tessenderlo Group kondigde vandaag de intentie aan om de activiteit farmaceutische ingrediënten, Farchemia en Calaire Chimie, te verkopen aan International Chemical Investors Group (ICIG), een particuliere industriële holding. De verkoop betreft twee productiesites in Frankrijk en Italië.

De vertegenwoordigers van de werknemers van Farchemia in Italië en Calaire Chimie in Frankrijk vernamen dat de informatie- en consultatieprocedures van start zullen gaan.

Dit desinvesteringsproject ligt in de lijn van de sterkere focus van de groep op gespecialiseerde producten en diensten op het vlak van voeding, landbouw, waterbeheer en het valoriseren van bio-reststoffen.

De businessunit Farma van Tessenderlo Group is een voorkeurleverancier van tussenproducten en actieve farmaceutische ingrediënten (API’s) bij grote internationale farmaceutische bedrijven, zowel op de markt voor generische producten als voor merkproducten.

De activiteiten waarop dit project betrekking heeft, stellen ongeveer 360 werknemers te werk.

Advies opbouwen blijft gehandhaafd

Wim Hoste van KBC Securities spreekt van een nieuwe stap van in de richting van meer gespecialiseerde producten en diensten, met als centrale punten de Tessenderlo Kerley en de Gelatin & Alkalis divisies. Het bedrijf heeft al meer stappen in die richting gezet.

Op zich vormt deze verkoop een stap in de goede richting, zij het dat hij op zich geen toegevoegde waarde creërt. Het advies opbouwen voor het aandeel en het koersdoel van 26 euro voor het aandeel blijven gehandhaafd, wat betekent dat er toch nog wat opwaarts potentieel voorradig is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content