Nieuwe reorganisatie bij Bekaert komt niet als een verrassing

Volgens krantenberichten zouden bij Bekaert nog eens 200 banen op de helling staan, nadat het bedrijf eerder dit jaar al een zware herstructureringsronde aankondigde. Bekaert was eens één van de parels van de Brusselse beurs, maar die status lijkt nu wel definitief verleden tijd.

Volgens ING komt de nieuwe reorganisatie bij Bekaert niet als een verrassing. Vorig jaar liet het bedrijf al weten dat de zaagdraadactiviteiten zou herstructureren. Daarbij werd er gemikt op een besparing van 100 miljoen euro aan kosten tegen het boekjaar 2014.

Consensus qua REBIT te ambitieus

Volgens de analisten van ING zijn de consensusverwachtingen wat betreft de REBIT te ambitieus, de analisten rekenen op een REBIT van 186 miljoen euro terwijl ING maar uitgaat van 157 miljoen euro.

Op de Chinese markt neemt de concurrentie toe, wat onder andere ook blijkt uit de winstwaarschuwing waar Xingda mee uitpakte.
Emannuel Carlier van ING is van mening dat een verdere verslechtering van de economie de effecten van de reorganisatie kan afzwakken.

Het aandeel Bekaert noteert in vergelijking met sectorgenoten nog steeds relatief duur, zodat het verkoopadvies uiteindelijk gehandhaafd blijft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content