Nieuwe Griekse munt kan tot 60% in waarde dalen

De Europese beurzen noteren opnieuw in de plus, met redelijke winsten voor de belangrijkste indices. De Euro Stoxx 50 noteert momenteel ongeveer 1% boven het slotniveau van gisteren.

Op de valutamarkten kan de euro nog altijd geen vuist maken, de koers staat licht onder druk. Op de Brusselse beurs valt er weinig te beleven.

Een nieuwe Griekse munt kan tot 60% in waarde dalen, zo stelde Willem Buiter van Citigroup vanmorgen. Hij verwacht dat Griekenland volgend jaar de eurozone gaat verlaten.

De Griekse regeringswoordvoerders hebben de afgelopen dagen al meermaals beklemtoond dat hun land tegen het einde van volgende maand zonder geld zal raken.

Arcadis wint groot contract voor Vale

ARCADIS maakte bekend dat Braziliaanse dochteronderneming ARCADIS Logos als onderdeel van een consortium van bedrijven een groot contract heeft getekend met mijnbouwonderneming VALE. ARCADIS verleent project management diensten voor de bouw van een nieuwe haventerminal voor kolenoverslag in Nacala Bay, in het noorden van het Afrikaanse Mozambique.

Het contract met VALE Logística África Limitada, een groepsonderneming van VALE in Mozambique, heeft een waarde van 47 miljoen Amerikaanse dollar en geldt voor drie jaar.

Het werk omvat adviesdiensten voor de planning en controle van het project, coördinatie van het detail-ontwerp, ondersteuning bij de inkoop en coördinatie en supervisie inclusief veiligheids- en milieuaspecten .

Het project biedt logistieke ondersteuning voor de verdubbeling van de capaciteit van de Moatize kolenmijn van VALE van elf naar 22 miljoen ton per jaar en is onderdeel van het Nacala Corridor Project.

Eenmaal geopend heeft de Nacala kolenterminal een capaciteit achttien miljoen ton per jaar, een aanvoerspoorlijn met een lengte van 29 km, een op land gelegen kolenopslag en een off shore terminal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content